Boete Rijden Onder Invloed - Rijbewijs Ingevorderd

Published Apr 08, 21
5 min read

Rijden Onder Invloed, Wat Doet Alcohol Met Je Rijgedrag

Ook daarvan ontvang je schriftelijk een beslissing. Het Openbaar Ministerie heeft richtlijnen waarin staat hoelang het rijbewijs wordt ingehouden bij welke overtreding. In die periode mag je geen enkel (gemotoriseerd) voertuig besturen, dus ook geen scooter of trekker. Een verkeerde inschatting heeft soms een verstrekkend gevolg: je kunt het rijbewijs zomaar meerdere maanden kwijt zijn.

Wanneer je het rijbewijs dringend nodig hebt voor bijvoorbeeld werk of vanwege een medische reden, dan wil het Openbaar Ministerie/CVOM weleens besluiten om het rijbewijs toch terug te geven in afwachting van de beslissing van de rechtbank in de strafzaak. Dit is een voorlopige teruggave: de rechter beslist uiteindelijk of er een langere rijontzegging wordt opgelegd.

Rijden Onder Invloed Kost Geld, Veel GeldWat Zijn De Boetes En Straffen Voor Rijden Onder Invloed


Zodra het rijbewijs is ingevorderd door de politie kan er een verzoekschrift tot teruggave worden ingediend. Het verzoek moet goed gemotiveerd worden én onderbouwd worden met relevante bewijsstukken. De officier van justitie beslist dan aan de hand van het verzoekschrift of het rijbewijs wordt teruggegeven of wordt ingehouden. Als de officier positief beslist, dan krijg je het rijbewijs weer thuisgestuurd.

In het klaagschrift moet je aangeven waarom je het niet eens bent met de beslissing van de officier (weigering teruggave of beslissing tot inhouding) en waarom je het rijbewijs dringend nodig hebt. Tijdens een zitting kun je het klaagschrift mondeling toelichten en daarna neemt de rechtbank een beslissing. Het uitgangspunt is dat het rijbewijs ingevorderd blijft tot de einddatum die op de kennisgeving van inhouding vermeld staat.

Straffen Rijden Onder Invloed - Advocaat Verkeersstrafrecht

Als je hulp nodig hebt bij het terugkrijgen van het rijbewijs, dan kun je contact opnemen met mr. Stoffijn. Wees je er tot slot van bewust dat de invordering van het rijbewijs ook nog een (tweede) staartje kan krijgen bij het CBR. In sommige gevallen is de politie namelijk verplicht om melding van het rijgedrag te maken bij het CBR.

Is uw rijbewijs ingenomen door de politie? Dan is het belangrijk dat u binnen 6 weken bezwaar aantekent. U kunt dit zelf doen, maar wij adviseren u dit te laten doen door een ervaren verkeersrecht advocaat. Rijbewijs ingenomen is een initiatief van de meest ervaren verkeersrecht advocaten van Nederland. Bijna 2.

Tijdens het eerste telefonisch adviesgesprek legt de advocaat u precies uit hoe de procedure werkt - Tarieven rijden onder invloed. Dit eerste gesprek is kosteloos. Pas na dit adviesgesprek hoeft u aan te geven of u gebruik wenst te maken van de diensten van de advocaat. Inhoud Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw rijbewijs is ingenomen.

Of omdat u onder invloed van drugs of alcohol achter het stuur zat. In alle gevallen is het zaak om uw rijbewijs zo snel mogelijk weer terug te krijgen - Rijden onder invloed - Vergoeding schade. Onze ervaren advocaten hebben al veel mensen bijgestaan bij het terugvorderen van hun rijbewijs. Wilt ook u door hen geholpen worden? Vul dan het formulier op deze pagina in en één van onze rijbewijs advocaten uit uw eigen regio neemt snel contact met u op.

Rijden Onder Invloed Van Alcohol, Drugs Of Medicijn

En ook om op tijd in actie te komen. Onze advocaten kennen alle termijnen en stellen het bezwaarschrift voor u op. Het is daarbij van het grootste belang dat alle omstandigheden die op uw zaak van invloed zijn, aan de orde komen. Uw advocaat zal nagaan of de apparatuur waarmee uw snelheid is gemeten wel in orde is. Rijden onder invloed kost geld, veel geld.

En het zal niet de eerste keer zijn dat de blaastest van de politie niet deugt of op een verkeerde manier is uitgevoerd. Uw rijbewijs advocaat kent de regels als geen ander en zorgt ervoor dat u geen dag langer zonder uw rijbewijs zit dan strikt nodig is. Onze advocaten hebben veel ervaring en werken heel doelgericht.

Dat betekent dat u verzekerd bent van de beste hulp tegen de laagste kosten. Zij werken veelal op pro Deo basis en u betaalt dan alleen een kleine eigen bijdrage. Uw rijbewijs is een kostbaar goed dat u geen dag wilt missen. Als u nu uw gegevens invult op het aanmeldingsformulier, neemt een ervaren rijbewijs advocaat binnen 24 uur contact met u op.

U kunt dit zelf doen, of dit uitbesteden aan een advocaat. Het klaagschrift is altijd gericht aan de rechtbank in de regio waar uw rijbewijs is ingenomen. Omdat elke zaak uniek is raden wij u aan om niet een standaard klaagschrift voorbeeld te kopiëren en die op te sturen. U vergroot de kans om uw rijbewijs terug te krijgen aanzienlijk als u in het klaagschrift de redenen waarom u uw rijbewijs wilt terug krijgen goed onderbouwd.

De Gevaren Van Rijden Onder Invloed Van Drugs Worden

Omdat wij werken met 13 kantoren in geheel Nederland die gespecialiseerd zijn in rijbewijs ingevorderd procedures weten zij precies welke onderbouwing en documenten in uw situatie de kans op succes vergroten. Voorbeelden van redenen die vaak worden aangedragen zijn in een klaagschrift zijn dat de bestuurder zijn rijbewijs nodig heeft voor wijn werk of bijvoorbeeld om bijvoorbeeld de kinderen op te halen bij een ex-partner en is dit niet mogelijk met OV etc - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van drugs.Omdat de strafrichtlijnen die het OM gebruikt hoger zijn dan de richtlijnen die de rechters gebruiken is het indienen van een goed onderbouwd klaagschrift vaak een goed idee. Onze ervaring is dat u bij een goed klaagschrift en een goede presentatie tijdens een eventuele rechtszitting waarin u of uw advocaat het woord doet de straf lager uitvalt dan wanneer het voorstel van het OM wordt geaccepteerd.

Vul hiervoor het formulier in op deze pagina. Als uw rijbewijs is ingevorderd heeft de officier van justitie 10 dagen de tijd om een beslissing te nemen of uw rijbewijs wordt teruggeven of niet. De termijn van 10 dagen betekent overigens NIET dat u binnen 10 dagen bericht heeft moeten ontvangen van het OM, het gaat om de beslissing.

Beleidsregels Openbaar Ministerie, Rijden Onder InvloedAlcohol, Drugs En Medicijnen - Verkeer


Lees hier meer over op de pagina Ingevorderd Rijbewijs Procedure. Als het OM heeft bepaalt uw rijbewijs langer te houden raden wij u aan een klaagschrift op te stellen. Onze advocaten kunnen u hierbij helpen. Als uw rijbewijs is ingevorderd mag u NIET rijden. Ook niet tijdens de eerste 10 dagen waarin de officier een beslissing moet nemen.

More from Dienstverlening

Navigation

Home

Latest Posts

Rijden Onder Invloed Van Alcohol Of Drugs

Published Apr 21, 21
5 min read

Verkeersrechtadvocaat Klik hier voor meer info

Published Apr 15, 21
5 min read