Advocaat Verkeersrecht Klik hier voor meer info

Published Feb 21, 21
5 min read

Advocaat Verkeersrecht? vind het hier

Het CBR geeft ons een termijn van 6 weken om in bezwaar te gaan. Vervolgens heeft het CBR 6 weken om hier op te reageren, welke termijn ze met 6 weken mogen verlengen (hetgeen ze ook regelmatig doen). Tevens kan het voorkomen dat er aanvullende informatie binnen komt, waardoor zowel aan ons als het CBR een nadere termijn wordt gegeven om te reageren.

Rijbewijs Ingevorderd Kijk hier onlineRijbewijs Ingevorderd Klik hier voor meer info


Om sneller een beslissing af te dwingen vragen wij vaak een voorlopige voorziening aan bij de President van de rechtbank. Wanneer u uw rijbewijs voor een tweede keer kwijt bent, vanwege een te hoog alcohol promilage in uw bloed, is de procedure om uw rijbewijs terug te krijgen nog complexer dan bij de eerste keer.

Schakel daarom dan direct een expert in om te voorkomen dat het misloopt en u uw rijbewijs nooit meer terugkrijgt. De officier van justitie hanteert een termijn van 10 dagen om een beslissing te maken over het wel of niet teruggeven van een rijbewijs. Wanneer dit niet binnen 10 dagen (exclusief de tijd dat het rijbewijs bij de politie ligt) gebeurt, dan krijgt u uw rijbewijs weer terug.

Rijbewijs Kwijt? vind het hierDe zaak hoeft nog niet gesloten te zijn. Het klopt dat de officier van justitie binnen 10 dagen beslist of u wel of niet uw rijbewijs terugkrijgt. Dit betekent niet dat u binnen 10 dagen al bericht heeft, omdat er een paar dagen overheen gaan voordat de politie uw rijbewijs naar het CVOM heeft gestuurd.

Het is belangrijk om te weten dat de zaak hiermee niet gesloten hoeft te zijn (rijbewijs ingevorderd). Er kan een verschil in het boetebedrag zitten wanneer de verkeersovertreding in de bebouwde kom plaats vindt. Zo is de boete voor te hard rijden in de bebouwde kom of op een locatie waar wegwerkzaamheden plaatsvinden duurder dan wanneer dit op een 80 kilometer weg gebeurt.

Het CBR neem niet uw rijbewijs in, maar test u op uw rijvaardigheid. Het rijbewijs is als het ware een vergunning voor het mogen rijden en bij het CBR wordt bijvoorbeeld gekeken door middel van een cursus of iemand weer mag rijden en zijn/haar rijbewijs terug mag krijgen. Ondervindt u problemen met het CBR door bijvoorbeeld een opgelegde cursus? Wij hebben jarenlange ervaring met rijbewijs-zaken en het CBR.

Rijbewijs Ingevorderd? Klik hier voor meer info

Uw rijbewijs kan onder andere worden ingevorderd in de volgende situaties: U heeft een alcoholgehalte in uw bloed van meer dan 1,3 promille. Voor beginnende bestuurders is dit 0,8 promille. U weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek (blaastest of bloedonderzoek). U rijdt 50 kilometer per uur harder dan de toegestane snelheid.

Onder voertuig wordt ook een scooter, brommer of trekker verstaan. Bij invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. rijbewijs ingevorderd. Die beslist binnen 10 dagen of uw rijbewijs wordt ingehouden of dat u uw rijbewijs terugkrijgt. De officier van justitie kan uw rijbewijs voor langere tijd inhouden.

De officier van justitie is wettelijk verplicht de zaak binnen 6 maanden na de invordering voor de rechter te brengen (rijbewijs kwijt). De ervaring leert echter dat tien dagen wachten op de beslissing van de officier van justitie tijdverlies betekent en doorgaans volkomen zinloos is. Een Jurist van BAAK Juristen kan meteen voor u aan de slag gaan en boekt in het merendeel van de gevallen al binnen een paar weken resultaat.

Rijbewijs Ingevorderd? Klik hier voor meer info

Een jurist van BAAK Juristen zal dan een klaagschrift met een verzoek tot teruggave van het rijbewijs indienen bij de desbetreffende rechtbank. Tijdens een spoedzitting bij de rechtbank van het arrondissement waar de overtreding is begaan, zal de rechter, mede aan de hand van het klaagschrift, bekijken of u uw rijbewijs direct terug kan krijgen.

Rijverbod Klik hier voor meer infoRijbewijs Ingevorderd lees verder


Rijverbod Klik hier voor meer infoAdvocaat Verkeersrecht Kijk op deze website


In het merendeel van de gevallen wordt er direct uitspraak gedaan door de rechter. De rechter moet oordelen of uw persoonlijke belang om het rijbewijs terug te krijgen groter is dan het belang van de algemene verkeersveiligheid - rijbewijs ingevorderd. De rechter weegt een eventuele recidive zwaar mee. Daar is sprake van als uw rijbewijs vaker is ingevorderd of wanneer er een registratie is gemaakt op uw uittreksel justitiële documentatie (strafblad) voor een soortgelijke overtreding.

Zelfs als er sprake is van recidive bestaat de kans dat u uw rijbewijs terugkrijgt. Vaak blijkt dat justitie overgaat tot een maandenlange invordering, terwijl na indiening van een klaagschrift de rechtbank hier een streep door haalt en het rijbewijs direct terug geeft. rijbewijs kwijt. Handel dus snel wanneer uw rijbewijs is ingevorderd en neem contact op met BAAK Juristen! .

Verkeersrechtadvocaat? Kijk op de website

Dag Allemaal, Ik, een jongen van 29 ben gisteravond heel erg stom geweest. Na het zien van de formule 1 in de plaatselijke kroeg ben ik gepakt met een snelheidsovertreding van 53 kilometers te snel. Dit betekende dus dat mijn rijbewijs ter plekke werd ingevorderd. Helaas bleek toen bij de blaastest dat dit ook niet goed was, waarna ik rond de 653Ug/l heb geblazen op het bureau.

Ik weet dat ik bijzonder dom ben geweest, en dit nooit heb moeten doen. Ik besef ook dat dit grote consequenties zal hebben, en ik dus 'op de blaren moet zitten'. Deze straf ik dan ook aanvaarden en vind dit terrecht na hetgeen wat ik heb gedaan - rijbewijs ingevorderd. Mijn rijbewijs zal ik moeten missen, en dus vandaag maar direct een elektrische fiets aangeschaft.

ik werk in de voedingsmiddelen industrie waarbij ik soms op zeer onregelmatige tijden plotselinge storingen moet oplossen(hier is ook snelheid bij gewenst omdat anders deze middelen kunnen bederven), dit kan zowel in het buitenland zijn of hier in Nederland. Al dit gebeuren is geheel nieuw voor mij (nooit eerder in aanraking met justitie geweest, op 1 snelheids-boete na).

Advocaat Verkeersrecht? lees verder

Vandaar dat ik me wend tot dit forum. Mijn vraag is, wat ik ongeveer allemaal kan verwachten de komende periodes en wellicht dat iemand nog tips voor mij heeft? Ook betreffende mijn kansen om op een manier mijn rijbewijs terug te kunnen krijgen, zodat ik mijn werk weer beter kan doen.

More from Rechtbank

Navigation

Home

Latest Posts

Waardebepaling Van Je Bedrijf Door Een Expert

Published Apr 28, 21
7 min read

Bedrijf Verkopen - Overname

Published Apr 26, 21
6 min read